FOK!filmtips van de dag: You Don't Like the Truth: 4 Days Inside Guantánamo

Elke dag worden er meerdere films op televisie uitgezonden. Welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daaraan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te kijken? Je leest het op FOK!

Kleine David ziet 's avonds achter de heuvel bij zijn huis mysterieuze lichten. Als later ook nog alle volwassenen in het dorp zich vreemd beginnen te gedragen, roept kleine David de hulp in van dr. Blake. Invaders from Mars is te zien om 13.00 uur op BBC2.

Het romantische drama The Terminal markeert de derde samenwerking tussen regisseur Steven Spielberg en acteur Tom Hanks. Het verhaal is gebaseerd op de belevenissen van de Iranese vluchteling Merhan Nasseri die in 1988 landde op het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs, nadat hij eerder Engeland niet inkwam omdat zijn paspoort en vluchteling-certificaat gestolen waren. De Franse autoriteiten weigerden hem het vliegveld te laten verlaten en zodoende bleef hij maar in de vertrekhal. Ook nadat Nasserie uiteindelijk toestemming kreeg om Frankrijk binnen te komen of naar zijn eigen land terug te keren, bleef hij in de terminal wonen om zijn verhaal te blijven vertellen. Te zien om 20.30 uur op RTL8.

In februari 2003 werd de zestienjarige Afghaanse Canadees Omar Khadr verhoord in de gevangenis van Guantánamo Bay. De opnames van beveiligingscamera’s van die vier dagen vormen de basis van deze documentaire. Khadrs celgenoten en een voormalige ondervrager in Guantánamo leveren commentaar op de onthutsende beelden. You Don’t Like the Truth: 4 Days Inside Guantánamo is te zien om 23.50 uur op Nederland 2.

De film What Just Happened, is gebaseerd op het boek dat producent Art Linson schreef over zijn ervaringen in Hollywood. Regisseur Barry Levinson, die in 1989 een Oscar won met Rain Man, kreeg een indrukwekkende cast bij elkaar. Robert De Niro speelt producent Ben en zowel Sean Penn als Bruce Willis vertolken zichzelf in dit komische drama. Te zien om 00.25 uur op BBC1.