Run op gratis spullen failliete ondernemer

Er is een enorme run ontstaan op de boedel van het naar eigen zeggen bijna failliete bedrijf Borm Festiviteiten uit Zwaag (Noord-Holland).

Al voor opening stonden honderden mensen in de rij om in aanmerking te komen voor de gratis spullen van de ondernemer waar we zaterdag al over publiceerden. Volgens hoorngids.nl waren er om en nabij de vijfhonderd geïnteresseerden. Nadat de ondernemer de aanwezigen in een toespraak verzocht alles te delen, maximaal 5 minuten binnen te blijven en maximaal drie artikelen mee te nemen, gingen de deuren open.

De 'eerlijk delen-gedachte' spatte er niet echt vanaf: Meteen bij de uitgang al werd ijverig handel gedreven in de spullen en concurrerende festiviteitenorganisaties stonden met bussen klaar om zich de gratis spullen toe te eigenen.

De sfeer was over het algemeen gemoedelijk, en los van wat kleine opstootjes zijn er geen noemenswaardige incidenten geweest. Het bedrijf is tot de actie overgegaan nadat het een laatste termijn van de lening bij diens bank niet meteen terug kon betalen, en dus naar eigen zeggen snel failliet zou worden verklaard.

Zie ook de video van FOK!tv voor een interview met de ondernemer.

 Run op gratis inboedel failliete ondernemer. (foto's Stefan Tetelepta/LostFormat)

Submitter:  Bron: FOK! / Hoorngids