Vlemmix voelt zich gepasseerd bij schansspringen

Johan Vlemmix is er kapot van dat hij niet mee mag doen aan Vliegende Hollanders. De feestzanger zegt dat hij is gevraagd voor het programma, waarin bekende Nederlanders schansspringen, maar vervolgens niks meer heeft gehoord. "Ik ben daar heel ziek van", zegt Vlemmix tegen Radio Decibel. "Heel erg ziek zelfs, want dit was een droom van mij."

Vlemmix reisde zelfs af naar Oostenrijk om van de schans te gaan. "Ze waren heel blij met me. Ik ben daar ook gaan oefenen. Ik ben van de lijst gegooid en ik weet bij god niet waarom. Ik heb ook geen antwoord meer gekregen."

Vlemmix had de indruk dat hij de eerste was die voor het programma werd gevraagd. "Met heel veel enthousiasme heb ik meteen gezegd: ja!" Aan het geld kan het volgens hem ook niet liggen. "Ik zei: al krijg ik er niks voor, ik doe mee. Misschien heb ik te weinig gevraagd", lacht hij.

De 53-jarige zanger is naar eigen zeggen ook gevraagd voor een trampolinespringshow, maar ook dat avontuur ging niet door. "Ik zat in de jury. Maar die belden wel af dat ze een leukere jury hadden gevonden. Dank je wel."

SBS presenteerde donderdag de kandidaten voor Vliegende Hollanders. Onder anderen Emile Ratelband, Jody Bernal, Dean Saunders en Kelly van der Veer gaan in het programma schansspringen.