Celstraf voor doodschieten 16-jarige fietsendief

Een 26-jarige man uit Roosendaal is vrijdag veroordeeld tot zeven jaar cel voor het doden van een 16-jarige plaatsgenoot. Hij bracht in augustus 2011 het slachtoffer met een schot om het leven. Ook acht de rechtbank in Breda de man schuldig aan poging tot doodslag op twee andere jongens.

Tegen de man was tien jaar cel geëist. Het slachtoffer had samen met drie vrienden geprobeerd een fiets te stelen voor de flat waar van de verdachte. De 26-jarige man pakte een wapen, ging naar buiten en schoot een aantal keren in de lucht.

De jongens renden weg, maar kwamen even later terug om hun eigen fietsen op te halen. Op dat moment schoot de man twee keer naast het hoofd van een van de jongens en raakte daarbij de 16-jarige Mesrop Jegojan.

De rechtbank vindt net als de officier van justitie dat er geen sprake is van moord. Omdat de man wel het risico heeft genomen dat hij Mesrop of twee van de drie andere jongens zou raken, is volgens de rechtbank wel sprake van doodslag en twee keer poging daartoe. De vierde jongen stond buiten het schootsveld van de man.