Rob Wijnberg weg bij NRC en nrc.next

Rob Wijnberg vertrekt bij NRC Handelsblad en nrc.next. De voormalige hoofdredacteur van nrc.next gaat niet in op de uitnodiging om als columnist voor de kranten te blijven schrijven. Hoofdredacteur van NRC Media Peter Vandermeersch laat dinsdag weten die beslissing te betreuren.

Wijnberg was in onderhandeling met de hoofdredactie om aan te blijven als columnist, maar die gesprekken liepen op niets uit, meldt NRC Handelsblad. De 30-jarige filosoof wil zich nu verder ontwikkelen als 'journalistiek pionier', voor zichzelf beginnen en een nieuwe 'digitale krant van de toekomst' opzetten. De hoofdredactie sluit niet uit dat NRC Media en Wijnberg daarvoor in de toekomst de handen ineen zullen slaan.

Vandermeersch maakte eind september bekend dat Wijnberg niet langer aanbleef als hoofdredacteur van nrc.next. De ochtendkrant moest zich weer meer richten op nieuws en was volgens de Vlaamse hoofdredacteur te ver afgedreven van NRC Handelsblad. Bij de aanstelling van Wijnberg twee jaar geleden kreeg nrc.next nog juist de opdracht meer af te wijken van NRC Handelsblad.

Nrc.next wordt nu geleid door Marcella Breedeveld en Gretha Pama. Breedeveld was al lid van de hoofdredactie. Pama leidde eerder de binnenlandredactie van NRC Handelsblad.

De hoofdredactie van NRC Handelsblad liet verder weten dat verslaggever Jannetje Koelewijn heeft besloten vooralsnog bij de krant aan te blijven. Ze kondigde in oktober nog aan te vertrekken nadat zij veel kritiek kreeg over haar foutieve verslaggeving over het skiongeluk van prins Friso. De NRC zegt verheugd te zijn dat Koelewijn blijft.