Moszkowicz: Liever geschorst, dan cliënten verlinken

Advocaat Bram Moszkowicz heeft donderdag in RTL Boulevard voor het eerst openlijk gepraat over de mogelijke schorsing die hem boven het hoofd hangt.

Germ Kemper, deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten, heeft dinsdag bij de Raad van Discipline om een jaar schorsing van Moszkowicz gevraagd. De bekende strafpleiter heeft zich stelselmatig contant laten betalen, zonder daar melding van te maken bij de deken, waartoe hij verplicht was. Kemper noemde Mosckowicz onder meer 'zo te zien ongeschikt voor het vak van advocaat'.

De felle toon van de deken is ook Moszkowicz opgevallen. 'Ik sluit ook niet uit dat hij persoonlijk iets tegen me heeft', aldus de strafpleiter in Boulevard. 'De reden dat ik die cashbetalingen niet doorgeef, is dat ik vind dat mijn beroepsgeheim zwaarder weegt dan de verordening om contante betalingen te melden. Die regel is bedacht om witwassen tegen te gaan, maar ik ben geen verlengstuk van justitie. Als men witwassen tegen wil gaan, moet men maar andere middelen zoeken', stelt Moszkowicz.

De strafpleiter geeft aan bij een eventuele schorsing in beroep te gaan. 'Als ik ook dan veroordeeld word is dat jammer, maar dan heb ik in ieder geval mijn cliënten niet verlinkt'.