Charlize Theron wil journaliste Marie Colvin spelen

Charlize Theron is in onderhandeling voor de rol van oorlogscorrespondente Marie Colvin. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. De journaliste voor de Britse krant Sunday Times kwam in februari om tijdens een bombardement in Syrië, waar zij de oorlog versloeg.

De film is gebaseerd op het artikel Marie Colvin's Private War uit Vanity Fair. De 37-jarige Theron wil de film hoe dan ook produceren en heeft de handen ineengeslagen met Basil Iwanyk, die eerder onder meer The Expendables, The Town en Wrath of the Titans produceerde. Naar een scenarist wordt nog gezocht.

De Amerikaanse Colvin stond bekend om haar dappere en soms zelfs onbesuisde manier van verslag geven. De 56-jarige correspondente kwam om toen een bom landde op het huis waar ze verbleef. Naar verluidt wilde ze net haar schoenen uit de hal halen die ze had uitgetrokken uit respect voor haar gastfamilie.

De laatste keer dat Theron een vrouw speelde die echt heeft bestaan was in 2003 in het drama Monster, dat ze ook produceerde. Ze speelde toen Aileen Wuornos, een prostituee uit Florida die de doodstraf kreeg voor de moord op zeven mannen. Voor die hoofdrol won Theron een Oscar.