Miuccia Prada ontwerpt voor The Great Gatsby

Miuccia Prada gaat de kostuums ontwerpen voor The Great Gatsby. Het bekende boek van Scott Fitzgerald wordt verfilmd door Baz Luhrmann. Leonardo DiCaprio en Carey Mulligan zullen de hoofdrollen op zich nemen.

De Italiaanse ontwerpster achter Prada en Miu Miu heeft veertig van haar ontwerpen in een jaren-twintig-jasje gestoken voor het grootse filmproject.

Miuccia werkte samen met kostuumontwerpster Catherine Martin, Luhrmanns vrouw, om de juiste Prada-jurken te kiezen die de Twenties-style uitstralen. “Ik probeer niet te letterlijk jurken uit de jaren twintig te nemen, dat is niet de manier waarop ik werk”, laat de ontwerpster weten.

Het zal de derde keer zijn dat er een samenwerking plaatsvindt tussen Luhrmann en Miuccia. Ook voor Romeo & Juliet en de filmpjes omtrent de Schiaparelli and Prada: Impossible Conversations-tentoonstelling werkte de ontwerpster samen met de Australische regisseur.

Naast Prada komen er ook sieraden van Tiffany & Co. voorbij. De film komt naar verluidt pas volgend jaar zomer in de bioscopen. Hopelijk zijn de Roaring Twenties dan nog net zo in de mode als nu. Met Miuccia, DiCaprio en Mulligan hebben we in ieder geval iets om naar uit te kijken.

Miuccia Prada