Sony wil Ang Lee voor Cleopatra

Nu David Fincher niet langer is verbonden aan de remake van Cleopatra met Angelina Jolie in de hoofdrol, hoopt filmstudio Stony Brokeback Mountain-regisseur Ang Lee te kunnen strikken voor het project.

Het is niet bekend waarom Fincher, die lang enthousiast was over het project, zich terugtrekt. De regisseur van The Social Network, wilde een minder romantisch beeld neerzetten van de koningin dan in andere films over de enige vrouwelijk farao ooit. Jolie heeft aangegeven vooral geïnteresseerd te zijn in haar leiderschap.

De remake van Cleopatra werd al twee jaar geleden aangekondigd, James Cameron was toen de beoogde man om op de regiestoel te gaan zitten, maar toen kregen zijn twee Avatar-films het groene licht en moest hij zich uit het project terugtrekken. Vorig jaar  werd er ook nog gespeculeerd over regisseur Paul Greengrass die Jolie zou aansturen als de Egyptische koningin.

Wanneer de productie van Cleopatra begint is nog niet bekend. Naar verluidt komt de film in 2014 in de bioscopen.

Ang Lee’s nieuwste film, Life of Pi, gaat op 28 september in wereldpremière tijdens het filmfestival van New York en komt op 20 december in de Nederlandse bioscopen.

Jolie