Dotcoms buik reden voor arrestatie door commando's

De commandotroepen die Kim Dotcom, oprichter van Megaupload, arresteerden werden volgens de Nieuw-Zeelandse politie ingezet omdat de 165 kilo zware Dotcom een oud-medewerker zou hebben mishandeld met zijn buik. Ja, echt.

In januari werd Dotcom met veel machtsvertoon, gewapende commando's, helikopters, honden en tientallen agenten gearresteerd op zijn landgoed, nadat de FBI had besloten dat MegaUpload.com gestopt diende te worden. 

De 'buikaanvalklacht' zou afkomstig zijn van een video-editor die in dienst was van Dotcom. Deze verklaarde tegenover de politie dat Dotcom hem 'met zijn buik tegen de linkerschouder' te lijf was gegaan.

Amerika wil dat Dotcom wordt uitgeleverd en wil drie andere medewerkers van de site, waaronder een Nederlandse programmeur, berechten wegens onder meer internetpiraterij, witwaspraktijken en copyrightschending.

Een Nieuw-Zeelandse rechter beoordeelt op dit moment de rechtmatigheid van de inval van justitie op het landgoed van Dotcom. Vorige week verklaarde Dotcom dat hij tijdens de inval door politieagenten werd geschopt en geslagen.
 


De Hollywoodachtige arrestatie van Dotcom