Piloten RAF vermoedelijk omgekomen

Twee piloten van de Britse luchtmacht, de RAF, die dinsdag met hun gevechtsvliegtuigen voor de Schotse kust neerstortten zijn waarschijnlijk omgekomen. Dat heeft de Britse kustwacht woensdag gezegd. Twee andere inzittenden van de toestellen konden dinsdag worden gered, maar een van hen is woensdag in het ziekenhuis overleden.

Volgens een woordvoerder van de kustwacht is er geen hoop meer dat de piloten levend uit het water kunnen worden gehaald. De kustwacht doet er nu alles aan om de stoffelijke overschotten van de twee militairen te lokaliseren en te bergen.

De twee jets, van het type Tornado-GR4, vlogen boven de regio Moray Firth, in het oosten van Schotland, toen defensie het contact met ze verloor. De Royal National Lifeboat Institution, een vrijwilligersorganisatie die zich inzet om drenkelingen rondom Groot-Brittannië uit zee te vissen, zei dinsdag dat een helikopter twee mensen had opgepikt. Een van hen overleed in het ziekenhuis, de ander is er ernstig aan toe. Zijn toestand is wel stabiel.