Will Smith vond tijdreizen maar ingewikkeld

Will Smith is erachter gekomen dat hij eigenlijk niets begrijpt van tijdreizen. "Tijdreizen, daar kun je gewoon met je hoofd niet bij", zegt de acteur tegen MTV.

"Ik zat urenlang met de makers te brainstormen over wat er zou gebeuren als je terug zou reizen in de tijd en iets anders doet dan oorspronkelijk", vertelt de 43-jarige acteur, die in MIB 3 wederom de rol van Agent J op zich neemt. In de film moet zijn personage terugreizen in de tijd om de jongere versie van Tommy Lee Jones' personage Agent K, gespeeld door Josh Brolin, te zoeken.

Ook regisseur Barry Sonnenfeld moet toegeven dat het principe van tijdreizen hem vele slapeloze nachten heeft bezorgd. "Met leuke ideeën komen voor aliens was een eitje, maar tijdreizen is echt een ramp. Regelmatig werd ik midden in de nacht wakker en realiseerde ik me dat ik door één plotwending weer helemaal opnieuw moest beginnen."

Uiteindelijk raadt Smith zijn publiek aan het allemaal vooral niet te serieus te nemen. "Proberen tijdreizen te snappen, vergeet het maar. Ik probeerde het gewoon zo leuk mogelijk te maken en lol te hebben", zegt hij lachend.

Men in Black 3 draait sinds woensdag in de Nederlandse bioscopen.


Will Smith vond tijdreizen maar ingewikkeld (Foto: Novum)