Van Hanegem wil geen hoofdtrainer meer zijn

Willem van Hanegem ziet voor zichzelf geen rol meer weggelegd als hoofdtrainer. De oud-Feyenoorder stopte eind 2008 als trainer van FC Utrecht en liet nu bij RTV Rijnmond weten dat hij zichzelf niet meer als trainer ziet.

"Ik zou het wel leuk vinden om twee dagen in de week bezig te zijn", aldus De Kromme. "Dat is het enige. Werken met wat jongere gasten. Dat ik er tussen sta en dan kijk hoe ver ze kunnen komen. Ik zie mezelf niet meer de hele week als trainer bezig zijn."

Vorig jaar was hij dichtbij een rol als jeugdtrainer bij zijn oude liefde Feyenoord, maar Van Hanegem wist geen overeenstemming te bereiken met de club. De Rotterdamse club eindigde het afgelopen seizoen knap bovenin maar daarover was Van Hanegem allerminst verrast.

"Mij verbaast dit niet dat ze tweede zijn geworden, maar dat ze bij de eerste vier konden spelen wist ik wel zeker. Of ze dat volgend jaar kunnen evenaren weet ik niet, maar bij de eerste vier eindigen kan wel weer, ondanks het vertrek van John Guidetti. Maar er lopen echt nog wel wat aardige spitsen rond."