'Geldrovers Nieuwegein geholpen van binnenuit'

De overvallers die donderdagochtend hun slag sloegen bij beveiligingsbedrijf G4S in Nieuwegein zijn vermoedelijk geholpen van binnenuit. De politie gaat daarvan uit, omdat de bende precies toesloeg op het moment dat geld uit het best beveiligde deel van het pand was gehaald. Dat schrijft het AD op basis van bronnen bij de politie.

Vroeg in de ochtend worden bij G4S geldwagens bevoorraad en is er meer te halen in het makkelijker toegankelijke deel van het pand. Hoe groot de buit precies is wil de politie in het belang van het onderzoek niet zeggen.

Niet alleen het tijdstip maar ook de dag waarop werd toegeslagen zou nauwkeurig zijn gekozen. De Telegraaf schrijft dat wellicht dagenlang is gewacht op de dichte mist die er donderdagochtend hing. Daardoor was het voor de politiehelikopter en -auto's moeilijker de daders te achtervolgen. Die wisten te ontkomen.

De geldrovers drongen het pand binnen door een zijdeur op te blazen. Ze waren kort binnen en gingen er in twee Audi's op hoge snelheid vandoor.