Van Houten en Römer echtpaar in Alles is Familie

Carice van Houten en Thijs Römer gaan de hoofdrollen vertolken in de nieuwe Nederlandse romantische komedie Alles is Familie. Ze spelen het echtpaar Winnie en Rutmer Roover, maakten de makers maandag bekend in Amsterdam. Ook Willeke Alberti, Chris Zegers, Georgina Verbaan en Michiel Romeyn behoren tot de cast.

Van Houten en Römer zijn erg gelukkig als stel, maar hij heeft dood zaad. "We zijn heel succesvol, op het dode zaad na", laat Van Houten weten.

Na Alles is Liefde is dit de tweede film waarin regisseur Joram Lürsen, scenariste Kim van Kooten en producent Frans van Gestel de handen ineenslaan. Toch laten de makers weten dat Alles is Familie niet echt een vervolg is, omdat geen van de personages uit Alles is Liefde terugkeert.

Volgens Van Kooten gaat de film over sperma. Van Kooten is ook even in de film te zien, als nachtzuster. "Tijdens het maken van Alles is Liefde wisten we al dat we al dat we nog een mozaïekfilm wilden maken", zegt Van Kooten. "De structuur was heel lastig, het onderwerp niet zo."

Ook haar vader Kees van Kooten speelt een, nog onbekende, rol. Zegers speelt de hoogbegaafde zoon van Alberti, een piloot.

In Alles is Familie draait alles om fundamentele keuzes. Zo wil Winnie eindelijk een kind, wil Rutmer dichter bij zijn gevoel komen, wil broer Charlie vooral geen verantwoordelijkheid en wil zwager Dick zijn overleden vrouw terug.

Alles is Familie verschijnt op 22 november in de Nederlandse bioscoop.


Van Houten en Römer echtpaar in Alles is Familie (Foto: Novum)