Agent schiet Pool in been na 'verdachte beweging'

Een agent heeft dinsdagnacht na een achtervolging door het Brabantse Nuland een man in zijn been geschoten toen hij een verdachte beweging maakte. De agent dacht dat de man een wapen wilde pakken, meldt de politie.

De politie wilde rond 03.30 uur een auto met buitenlands kenteken op de Heesterseweg in Geffen controleren. In de regio wordt veel ingebroken.

De bestuurder scheurde echter weg, doofde zijn lichten en bereikte snelheden tot 170 kilometer per uur. In de Havenstraat stopte de auto. De bestuurder rende weg. Een 25-jarige Poolse vrouw en een 27-jarige Pool uit Oss bleven in de auto achter en konden door een agent in bedwang worden gehouden.

De andere agent ging achter de bestuurder aan en zag dat hij zich verstopte onder een auto in een carport aan de Haverstraat. Toen hij onder de auto vandaan was gekropen, maakte hij een verdachte beweging en schoot de agent hem in zijn been.

De man is met een ambulance onder begeleiding van de politie naar een ziekenhuis gebracht. Na behandeling is hij ingesloten. Zijn identiteit is nog niet bekend. Bij fouillering vond de politie een grote hoeveelheid wit poeder. De aangehouden vrouw had een tas vol inbrekersgereedschap, meldt het politiekorps Brabant-Noord.

Het korps Brabant Zuid-Oost voert het sporenonderzoek uit 'om de objectiviteit te waarborgen'.