Joling niet blij met 'tenenkrommende' Paul Turner

Gerard Joling vindt het maar niks dat Paul Turner gaat optreden bij Toppers in Concert. Afgelopen weekeinde werd bekend dat de Voice of Holland-finalist op 17, 18 en 19 mei een gastoptreden verzorgt. "Ik wist van niks."

"Ik begrijp nu waarom Gordon wel eens dwars was", vertelt Joling aan De Telegraaf. "Hoe moeilijk is het de gasten van tevoren even met ons door te nemen." Volgens de zanger is Turner 'vast een aardige jongen'. "Maar in dit geval had ik graag een stem gehad."

Het is niet de eerste keer dat Joling zich ergert aan de gang van zaken rond De Toppers. Onlangs hoorde hij dat Paul de Leeuw en Glennis Grace ook naar de Arena komen. "Wist ik ook niks van. Dat zijn echter supercollega's en Paul Turner ken ik alleen van The Voice of Holland en dat liet geen al te beste indruk achter." De 51-jarige Joling noemt Turner zelfs 'tenenkrommend'. "Ik kan er niet naar kijken, zo overdreven vind ik het. Nou, dat zegt wel wat als ik dat voel."

Volgens Toppers-manager Benno de Leeuw valt het allemaal reuze mee. "Gerard is met vakantie, en het is dit weekeinde pas rondgekomen. Paul Turner wordt niet de vierde Topper. Maar hij is wel hilarisch en past daarom in het concept. Hij gaat één nummertje vertolken en ik denk dat Amsterdam dat erg leuk gaat vinden."