Man gewond bij schietpartij Enschede

Een schiet- en vechtpartij hebben vrijdagochtend vroeg voor de nodige onrust gezorgd in Enschede. Bij het schietincident raakte een man gewond. Zeven verdachten zijn aangehouden. Twee van de verdachten zaten in een auto die tegen een politiewagen reed en er vervolgens met hoge snelheid vandoor probeerde te gaan, meldt de politie.

De vecht- en schietpartij vonden rond 04.30 uur plaats op de Noorderhagen. Een 34-jarige man uit Enschede raakte daarbij gewond, maar niet levensgevaarlijk. Agenten kregen te horen dat een gewonde met een auto naar een ziekenhuis was gebracht. Bij het ziekenhuis werden vier mannen uit Enschede aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij de incidenten.

Bij het ziekenhuis kwam op het moment van de arrestaties nog een auto aanrijden. Een agent maande de auto te stoppen, maar de wagen reed daarop tegen een politieauto aan en scheurde weg. Na een achtervolging kon de politie die auto tot stoppen dwingen. De twee inzittenden, ook twee mannen, zijn aangehouden. Ook op de Noorderhagen werd nog een man aangehouden. De politie sluit meer arrestaties niet uit.


Man gewond bij schietpartij Enschede (Foto: Novum)