'Google wil hackers belonen'

Google looft leuke bedragen uit aan hackers die beveiligingslekken en bugs in hun populaire browser kunnen vinden. In totaal is er een recordbedrag van maximaal drie miljoen dollar uitgetrokken om hackers te belonen die misstanden kunnen aantonen in Chrome.

Het Security Team van Google schrijft in een blog: "We zijn trots op het grote succes van onze browser, maar het wordt voor ons steeds lastiger om te leren van fouten en Chrome te verbeteren. Daarom verhogen we de beloning voor hackers die beveiligingslekken kunnen vinden in de browser."

Er zijn drie categorieën waarin de hackers geld kunnen verdienen. De eerste is het vinden van gebruikersinformatie door alleen gebruik te maken van beveiligingslekken in de browser. Dit levert 60.000 dollar per hack op. De tweede is het vinden van informatie door lekken op te sporen in Chrome in samenwerking met een ander programma. Dit zou de hacker 40.000 dollar per hack opbrengen. De laatste mogelijkheid om geld te verdienen is door een lek op te sporen in Flash of bijvoorbeeld Windows. Dit zou 20.000 dollar per gevonden lek opleveren. Per categorie is de maximale uitkering een miljoen dollar.

Mocht je de uitdaging aan willen gaan: de gevonden informatie mag alleen aan Google beschikbaar worden gesteld en je moet volledige openheid geven over hoe je het lek gevonden hebt. Pas wanneer Google de hack bekeken en goedgekeurd heeft, wordt het prijzengeld uitbetaald en krijg je nog een Chromebook cadeau ook.