Karl Lagerfeld nuanceert 'sneer' naar Adele

Karl Lagerfeld vindt dat zijn opmerkingen over Adele zijn opgeblazen. De Duitse modeontwerper, die de Britse zangeres 'te dik' noemde, zegt dat hij verkeerd is begrepen. "Soms, als je een zin uit een artikel pakt, verandert de betekenis", zegt Lagerfeld woensdag tegen Metro.

Dat de 78-jarige Lagerfeld verkeerd begrepen is betreurt hij. Hij vergeleek Adele maandag met Lana del Rey, maar doordat niet de heel zin werd weergegeven, zou het verhaal volledig uit zijn verband zijn gerukt. "Ik luister liever naar Adele, ze is een beetje te dik, maar ze heeft een mooi gezicht en een prachtige stem", had Lagerfeld gezegd.

De Chanel-ontwerper biedt echter geen excuses aan. Wel zegt hij dat hij zich kan verplaatsen in Adele. "Ik ben tien jaar geleden meer dan dertig kilo afgevallen en ik weet hoe het is als de media gemene dingen schrijven over hoe je eruitziet."

Adele lijkt niet in haar maag te zitten met de negatieve opmerkingen over haar uiterlijk. "Ik heb er nooit uit willen zien als een fotomodel", zegt de 23-jarige zangeres tegen het Amerikaanse blad People. "Ik vertegenwoordig de meerderheid van de vrouwen en daar ben ik erg trots op."