Achttien jaar geëist voor opsluiting in kast

Tegen een 34-jarige man is dinsdag achttien jaar gevangenisstraf geëist voor het overvallen van een bejaarde vrouw uit Amstelveen. Het Openbaar Ministerie houdt hem verantwoordelijk voor de dood van de vrouw door haar op te sluiten in een kast. De vrouw kwam na een dag om het leven door verstikking.

De verdachte, een ontsnapte gevangene, overviel de 77-jarige vrouw in september 2010 in haar seniorenflat. Nadat hij de vrouw had opgesloten, ging hij er met haar geld vandoor.

De man had er in juli 2010 vijf jaar celstraf op zitten voor meerdere overvallen op bejaarden. Hij had daarna tot 2011 in een kliniek in Groningen moeten zitten, maar doordat hij zich niet gedroeg werd hij teruggestuurd naar de gevangenis. Dat mocht hij op eigen houtje doen, waardoor hij kon ontsnappen.

Vervolgens sloeg hij tot vier keer toe bij bejaarden. Naast de overval in Amstelveen lichtte hij ouderen op in onder meer Velserbroek en Groningen. Hij deed zich daarbij voor als ING-medewerker en troggelde zo hun pinpassen af.


Achttien jaar geëist voor opsluiting in kast (Foto: Novum)