Achttien jaar cel geëist voor wurgen ex

Tegen een 48-jarige man uit Reeuwijk is maandag achttien jaar cel geëist voor de moord op zijn ex-vriendin. Het Openbaar Ministerie in Den Haag verdenkt de man ervan het slachtoffer in haar woning in Reeuwijk in oktober vorig jaar te hebben gewurgd.

De vrouw was een paar dagen eerder door de man het huis uitgezet. Hij zou haar regelmatig hebben mishandeld. Hun kinderen werden in 2006 uit huis geplaatst.

De man had op de dag van de moord tegen het slachtoffer gezegd dat hij zijn spullen had gepakt en dat zij de woning mocht hebben. Als ze 's middags langs zou komen, zouden ze de papieren ondertekenen en hun spaargeld verdelen.

Bij de ontmoeting kregen de twee ruzie. De vrouw zou hebben gedreigd haar ex aan te willen geven voor de mishandelingen. Tijdens een worsteling belandde de vrouw op de grond, waarop de man op haar ging zitten en zijn ex wurgde.

Toen de vrouw een dag later niet op haar werk verscheen, alarmeerde haar werkgever de politie. Agenten gingen vervolgens in de woning kijken, waar het lichaam werd gevonden.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.