Singleton stapt op bij Tupac-film

John Singleton gaat de film over rapper Tupac Shakur toch niet regisseren. Waarom Singleton zich terugtrekt is niet bekendgemaakt, maar algemeen wordt aangenomen dat het ermee te maken heeft dat er nog geen hoofdrolspeler is gevonden. Dat schrijft het Engelse filmtijdschrift Empire. Eerder stapte Antoine Fuqua al om dezelfde reden uit het project.

De 43-jarige Singleton sloot zich ruim een maand geleden aan bij de nog titelloze Tupac-film. Het scenario gaat over Tupacs zeer succesvolle carrière in de rapmuziek tot zijn dood door een drive-by in 1996. De moordenaar is nooit gevonden.

Singleton gaat nu een film maken die hij omschrijft als 'een maf, disfunctioneel liefdesverhaal in een achterbuurt'. Hij heeft alvast Tyrese Gibson en Taraji P. Henson gestrikt voor de hoofdrollen, waarmee hij al eerder Baby Boy maakte. Deze nieuwe film wordt geen vervolg op die film uit 2001.

Tupac en Singleton werkten samen aan de film Poetic Justice uit 1993 en de regisseur had de rapper al de hoofdrol beloofd voor Baby Boy. Toen Tupac werd vermoord voordat de film gemaakt kon worden, ging de rol naar Gibson.