Nederlands marineschip redt schipbreukelingen

Het ondersteuningsvaartuig Hr. Ms. Pelikaan van de Koninklijke Marine heeft twee schipbreukelingen gered ten westen van het Caribisch eiland Martinique. Dat meldt het ministerie van Defensie dinsdag. De man en vrouw dobberden zeven dagen zonder voedsel op zee. Ze hielden zich in leven door opgevangen regenwater te drinken.

De schipbreukelingen zijn maandag aan boord van de Pelikaan opgevangen en onderzocht door de medische dienst. Ze verkeren naar omstandigheden in een redelijk goede conditie en varen woensdag met een lokale vissersboot terug naar St. Vincent, waar ze vandaan komen.

Het tweetal vertrok 7 november vanuit St. Vincent naar Union Island. Tijdens de reis viel de motor van hun boot uit. De man en de vrouw waren niet in staat om de reddingsinstanties te alarmeren. De officier van de wacht hoorde het tweetal om hulp roepen.

De Pelikaan is het ondersteuningsvaartuig van de Koninklijke Marine in het Caribisch gebied. Het schip was onderweg naar Martinique voor een gezamenlijke oefening met de Franse marine.


Nederlands marineschip redt schipbreukelingen (Foto: Novum)