Waterkeringen Bangkok doorstaan springtij

De geïmproviseerde waterkeringen rond het centrum van Bangkok hebben het gevreesde springtij van zaterdagochtend doorstaan.

De inwoners van de Thaise hoofdstad keken zaterdag met argusogen toe hoe het uitzonderlijke hoogtij in de Golf van Thailand het water in de Chao Phraya, de rivier die door Bangkok stroomt, opdreef. De Thaise autoriteiten waarschuwden al dagen dat de haastig opgeworpen dijken en stapels zandzakken zaterdag hun grootste beproeving wachtte.

Hoewel enkele straten langs de rivieroever blank kwamen te staan hielden de belangrijkste waterkeringen stand. Het grote koninklijke paleis, dat een dag eerder nog werd ingesloten door enkeldiep water, bleef droog en toegankelijk voor bezoekers. Het zeewaterpeil blijft tot maandag hoger dan gebruikelijk, maar bereikt niet het hoogtepunt van zaterdag.

Volgens premier Yingluck Shinawatra trekt het water zich langzaam uit het binnenland van Thailand terug. Ze vroeg de inwoners van Bangkok de overlast die het naar zee wegstromende water veroorzaakt geduldig te dragen.


Waterkeringen Bangkok doorstaan springtij (Foto: Novum)