Zwaargewonde door ontplofte vuurwerkbom in Vianen

Een 25-jarige man is zondag in Vianen gewond geraakt aan zijn arm en hand doordat een vuurwerkbom waar hij aan werkte ontplofte. Twee andere aanwezigen liepen lichte verwondingen op. Vijf woningen zijn ontruimd nadat nog meer vuurwerk en explosieve stoffen werden aangetroffen, meldt een politiewoordvoerder.

De ontploffing vond omstreeks 14.30 uur plaats in een schuur aan het Benedictushof. De 25-jarige man is niet de bewoner van de woning bij de schuur, maar mocht er wel gebruik van maken. Hij is geopereerd. Hoe het met hem is, is onbekend. Een van de twee andere aanwezigen had na de explosie last van zijn oren, de ander had een wondje in het gezicht.

De woning bij de schuur en vier omliggende huizen zijn aan het einde van de middag uit voorzorg ontruimd. De politie had de hulp van de Explosieven Opruimgsdienst Defensie ingeroepen, die het aangetroffen vuurwerk en andere stoffen heeft onderzocht en na een paar uur weer vertrok. De politie kan het in beslag nemen van het vuurwerk volgens de EOD zelf aan.

De bewoners die hun huis uit moesten, worden opgevangen bij buren. De politie verwacht dat de ontruimde woningen rond 21.00 uur kunnen worden vrijgegeven.