Nieuwe afbeeldingen Kuifje

We zullen nog een maand geduld moeten hebben maar dan is Kuifje bij ons op het witte doek te zien. Met 'ons' bedoelen we filmliefhebbers in Europa. The Adventures of Tintin zal in Noord-Amerika pas vanaf 23 december te zien zijn.

Er zijn inmiddels nieuwe afbeeldingen uit de film opgedoken. In The Adventures of Tintin gaat Kuifje (met de stem van Jamie Bell) op een avontuurlijke speurtocht maar een gezonken schip dat ooit eigendom was van een voorvader van Kapitein Haddock (Andy Serkis). De door Steven Spielberg geregisseerde film is gebaseerd op een scenario van Steven Moffat (Doctor Who), Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. The World) en Joe Cornish (Attack the Block).

De reden die men aangeeft om de film eerst op de Europese markt uit te brengen is op zijn minst curieus te noemen. "Amerikaanse filmliefhebbers zijn niet bekend met het werk van Kuifje," aldus de marketingsafdeling van de animatiefilm. Hoe men dit probleem denkt op te lossen door de film eerst in Europa op het witte doek te brengen is niet bekend.

De film is vanaf 26 oktober in de Nederlandse bioscopen te zien.

 Kuifje
Kapitein Haddock en Bobbie in actie. (foto: Spill)

Klik HIER voor meer afbeeldingen uit de nieuwe Kuifje film.