Verver raakt straatnaam Voorschoten mogelijk kwijt

Voormalig burgemeester van Schiedam Wilma Verver (VVD) ziet haar straatnaambordje in Voorschoten, waar ze van 2001 tot 2006 burgemeester was, mogelijk verdwijnen. Een bewoner van de Burgemeester Verver-Aartsenlaan heeft een klacht over de straatnaam ingediend bij de gemeente.

De bewoner wil dat de gemeente de straat een andere naam geeft omdat Verver in opspraak is geraakt. Het college van burgemeester en wethouders buigt zich binnenkort over het verzoek, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Wanneer het college een besluit neemt is niet duidelijk. "Er moet ook overleg gevoerd worden met de andere bewoners van de straat. Misschien willen die wel helemaal geen naamsverandering."

Verver stapte in juni op als burgemeester van Schiedam. Uit integriteitsonderzoek bleek vorige week onder meer dat ze zich schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ook schoot ze ernstig tekort op het gebied van integriteit en was ze voor een groot deel schuldig aan de angstcultuur die op het stadhuis heerste.