Tbs verlengd voor pornobrievenschrijver

De rechtbank in Den Bosch heeft dinsdag de tbs verlengd van een man die in 1999 is veroordeeld wegens het versturen van brieven met perverse seksuele fantasieën. Hij stuurde ze naar vrouwen die hij via familieberichten in de krant op het spoor was gekomen.

De nu 38-jarige man verstuurde de brieven voor zijn eigen bevrediging, niet omdat hij van plan was de vrouwen werkelijk iets aan te doen. Destijds heeft hij echter ook verklaard dat hij een keer een meisje wilde misbruiken en doden. Voor dat doel had hij al een mes gekocht. Hij zou het plan naar eigen zeggen hebben uitgevoerd als hij niet was opgepakt.

De man is in 1999 veroordeeld tot tbs. Normaal gesproken moet om de twee jaar worden bekeken of dat verlengd moet worden. Ditmaal heeft de rechter besloten dat volgend jaar alweer kan worden bezien of de tbs moet worden verlengd.

Momenteel heeft de man dankzij begeleiding en medicatie geen last meer heeft van seksueel grensoverschrijdende klachten, zegt de tbs-kliniek waar hij wordt behandeld. Binnenkort gaat hij bij wijze van proefverlof begeleid zelfstandig wonen. Dan moet blijken of hij 'gedurende langere tijd stabiel blijft functioneren'.