Guus Meeuwis stoot Rochelle van troon

Rochelle heeft al na een week haar nummer 1-positie in moeten leveren. De X Factor-winnares moet haar plaats afstaan aan Guus Meeuwis, die met zijn nieuwe single Armen Open nieuw op de bovenste plaats in de Single Top 100 binnenkomt.

Het nummer is de titeltrack van het nieuwe album van Meeuwis en is zijn zevende nummer 1-hit in zestien jaar tijd. No Air van Rochelle zakt naar plaats 6. De top 3 bestaat verder uit Sak Noels Loca People en Een Zomer Lang van Nick & Simon.

The Black Eyed Peas blijven hun hitrecord maar aanscherpen. I Gotta Feeling staat deze week 104 weken genoteerd, precies twee jaar. Nog nooit stond een plaat zo lang in de Nederlandse hitlijsten. Het vorige record van de Nederlandse zangeres B-Yentl stond op 67 weken.

In de albumlijst staat Adele nog altijd fier bovenaan met haar cd 21. De Britse zangeres, die momenteel met een keelontsteking kampt, staat al achttien weken op de eerste plaats. Anouk en Guus Meeuwis volgen met respectievelijk To Get Her Together en Armen Open op 2 en 3.


Guus Meeuwis stoot Rochelle van troon (Foto: Novum)