'Marokkaans gezin weggepest uit wijk Terwijde'

Een Marokkaans gezin uit de Utrechtse wijk Terwijde dat al maanden wordt getreiterd krijgt binnenkort een nieuwe woning toegewezen. Burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) heeft het gezin dat toegezegd nadat de auto van het gezin dinsdagnacht in brand werd gestoken, schrijft De Telegraaf. Vorig jaar werd al een homostel uit de wijk weggepest.

Het gezin was hun woning in de Heinrich Berthéstraat al eerder ontvlucht vanwege overlast en treiterijen. Toen de twee broers van wie de treiterijen aanvankelijk kwamen de wijk uit werden gezet, dacht het gezin rust te krijgen en keerde het terug.

De pesterijen hielden echter gewoon aan. Volgens de krant namen Marokkaans-Nederlandse hangjongeren het stokje van de verbannen broers over. Er werd onder meer een baksteen tegen een raam gesmeten en de auto van het gezin werd met gele verf beklad. Een buurtbewoner denkt dat het om een wraakactie gaat. "Ze houden het gezin er verantwoordelijk voor dat de buurtjongens uit de wijk moesten vertrekken."

De vader van het gezin zegt in de krant dat het gezin steeds meer in angst leeft. "Ik ben kapot. Hier zijn geen woorden voor. De burgemeester heeft een harde aanpak beloofd, maar ik twijfel of het werkt."