Wibi Soerjadi laat Queen-fans muziek voelen

Wibi Soerjadi is dit najaar special guest bij The Queen Experience. Tijdens het eerbetoon aan de band vertolkt de pianist grote hits als Who Wants to Live Forever vanachter zijn vleugel. "Ik stuw de melodielijn zo, dat je 'm gaat voelen", belooft Wibi in Metro.

Soerjadi moet bekennen dat hij niet veel met popmuziek heeft, maar voor Queen maakt hij een uitzondering. "Hun muziek, met dat orkestrale en die harmonische wendingen, is soms bijna klassiek. Een beetje Liszt-achtig, een beetje als Wagner ook af en toe."

Tijdens The Queen Experience, een groots eerbetoon aan zanger Freddie Mercury die dit jaar 65 zou zijn geworden, brengt Soerjadi drie nummers ten gehore. Een van die liedjes is Who Wants to Live Forever. "Ik wil 'm zo spelen dat het een extase van geluid wordt."

Welke Queen-nummers Soerjadi op 18 november nog meer gaat spelen, is een geheim. Tijdens The Queen Experience in het Gelredome staan ook de overgebleven leden van de legendarische rockband en de Amerikaanse musicalster Joseph Clark op de planken.


Wibi Soerjadi laat Queen-fans muziek voelen (Foto: Novum)