Groots eerbetoon aan Freddie Mercury in GelreDome

Bijna twintig jaar na de dood van Freddie Mercury wordt in het GelreDome een groots eerbetoon gebracht aan de Queen-zanger. Op 18 november vindt er The Queen Experience plaats, een eenmalige show met hits als Bohemian Rhapsody, Don't Stop me Now en Somebody to Love.

Op het podium staan niet de overgebleven leden van de legendarische rockband, maar de Amerikaanse musicalster Joseph Clark en zijn band. Clark werd in de Verenigde Staten bekend dankzij rollen in West Side Story en Queen at the Opera. Ook mocht hij al eens optreden voor Nelson Mandela. Het repertoire is hem niet onbekend, Clark toert al zeven jaar over de wereld met de liedjes.

De twee uur durende show in het GelreDome is gevuld met lichteffecten, vuurwerk en andere special effects. Een groot koor en een orkest van honderdvijftig man sterk zorgen naast Clark voor de muzikale invulling.

Dit jaar is het twintig jaar geleden dat Freddie Mercury overleed aan de gevolgen van aids. Het concert wordt dan ook georganiseerd in samenwerking met Stop Aids Now. Een gedeelte van de opbrengst van de kaartverkoop komt ten goede aan projecten van de stichting. Op een veiling worden unieke foto's van de zanger verkocht.


Groots eerbetoon aan Freddie Mercury in GelreDome (Foto: Novum)