Nesu vaker los van beademing

Mihai Nesu is steeds langere perioden in staat om zelfstandig te ademen. Dat laat FC Utrecht vandaag weten. "De doktoren koppelen hem steeds meer los van de beademingsapparatuur om hem weer te laten wennen aan het zelf ademen", zegt clubarts Frank van Hellemondt.

De Roemeense linksback brak vorige week een nekwervel nadat hij op de training ongelukkig terechtkwam na een duel met Alje Schut. De 28-jarige Nesu werd al met succes geopereerd, maar gaf direct aan geen gevoel te hebben in armen en benen.

"In de perioden dat hij los is van de apparatuur, kunnen we goed met Mihai communiceren", aldus Van Hellemondt. "Als hij niet wordt beademd, kan Mihai gewoon praten. De communicatie verloopt dan prima." De behandelend artsen benadrukken wel dat het zelfstandig ademhalen los staat van de fysieke toestand van Nesu.

"Er treedt nog geen verandering op. Mihai kan zijn armen en benen nog steeds niet gebruiken", laat Van Hellemondt weten. Toch is Nesu volgens de dokter positief ingesteld. "Hij is mentaal sterk en staat optimistisch in het hele proces."