'Vandaag >1 miljoen doden bij grote ramp'

Wie zich momenteel in het Verre Oosten bevindt, doet er verstandig aan nu direct een vliegtuig naar elders te nemen. Vandaag wordt er een aardbeving met een kracht van maar liefst 14 op de schaal van Richter verwacht. Minimaal een miljoen mensen zullen hierbij de dood vinden. Dit beweert een Taiwanese profeet althans.

"Het aftellen is begonnen", laat Wang Chao-hung de media weten. Deze zelfbenoemde profeet, door volgelingen liefkozend 'Meester Wang' genoemd, is ervan overtuigd dat Taiwan vandaag om 10.42 uur plaatselijke tijd (4.42 uur bij ons) wordt getroffen door een enorme aardbeving. Deze zal direct minstens een miljoen inwoners de dood insleuren. "Het zal enorme gevolgen hebben voor de meeste landen rond de Stille Oceaan."

Vijf dagen later wordt het gebied ook nog eens getroffen door een tsunami met golven van maar liefst 170 meter hoog, zo beweert de profeet. In afwachting van deze rampzalige gebeurtenissen heeft hij een schuilplaats opgezet in de stad Puli. Dertig containers heeft hij omgebouwd tot geïmproviseerde woningen, gevuld met genoeg rijst, flessen water en brandstof voor minstens enkele weken.

Wang adviseert landgenoten massaal een veilig heenkomen te zoeken in de containers. Deze zouden veel veiliger zijn bij een ramp dan een gewoon huis. De voorspelling van de profeet heeft inmiddels ook de autoriteiten bereikt. Zij zijn een onderzoek gestart naar de praktijken van Wang. Volgens hen zou de 54-jarige onheilsprofeet onder een hoedje spelen met bedrijven in de container-industrie. Mocht dit inderdaad het geval zijn, dan staat Wang vijf jaar cel te wachten.

Update 23.15 uur
Het lijkt erop dat onze planeet zich kan opmaken voor een aantal enorme aardbevingen. Niet alleen Zuidoost-Azië zal zwaar worden getroffen, ook dichter bij huis staat men wat te wachten. Zo is Rome in opperste staat van paraatheid.

De Italiaanse hoofdstad wacht donderdag de zwaarste aardbeving aller tijden. Deze ramp zou al in de jaren zeventig voorspeld zijn door de wetenschapper Raffaele Bendandi. Voor de zekerheid hebben de Romeinen massaal een snipperdag genomen en mogen Italiaanse kinderen een dag spijbelen.

Overigens is het Oceanische eiland Vanuatu zojuist al getroffen door een aardbeving. Deze heeft een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Over slachtoffers is nog niets bekend. Om te zien waar de Aarde zoal beeft, kan men een kijkje nemen op deze site.

Update 12.45 uur
Er is inmiddels ruim een halve dag voorbij, maar Moeder Aarde is nog immer in ruste. Of beide voorspellers te diep in hun glazen bol hadden gekeken, blijft dan ook voorlopig nog even onzeker. De dag is echter nog niet om, dus we wachten in spanning af.