Vader doodgeschoten agent 'stuurt brief' aan regering

Een stichting waarvoor de vader van de in Baflo doodgeschoten agent werkzaam is, stuurt een brief naar de regering. Volgens stichting Op Stee moeten asielzoekers sneller duidelijkheid krijgen over hun procedure, zegt een woordvoerder in het Dagblad van het Noorden. De aanrichter van het drama in Baflo was een uitgeprocedeerde asielzoeker.

"Deze jongen is mogelijk totaal doorgeslagen", zegt de woordvoerder over de dader. Volgens hem gaat de vader van de agent door met zijn werk voor de stichting, ook nu zijn zoon is doodgeschoten. "Hij gaat gewoon door. Het is bijzonder triest wat er gebeurd is."

Een 25-jarige uitgeprocedeerde asielzoeker schoot woensdagavond in Baflo een 48-jarige agent dood, vermoedelijk met zijn eigen dienstwapen. Kort daarvoor zou hij een 29-jarige vrouw uit die plaats hebben gedood. De nationaliteit van de vermoedelijke dader is onbekend. Pogingen hem het land uit te zetten, zijn daardoor mislukt.

De verdachte is volgens de regionale krant vrijdagochtend in zijn ziekenhuisbed verhoord. Alasam S. werd bij zijn aanhouding neergeschoten. Hij wordt verdacht van dubbele moord en poging tot dubbele moord.