Bijeenkomst voor inwoners Baflo

Voor inwoners van Baflo wordt donderdagavond een bijeenkomst gehouden over de gebeurtenissen van woensdagavond, waarbij een agent werd doodgeschoten en een vrouw werd omgebracht. Dat zei de burgemeester van Winsum Pieter van der Zaag donderdag op een persconferentie.

Volgens Van der Zaag heeft het incident een grote impact op de inwoners van het dorp. "Het is een kleine gemeenschap. Het nieuws slaat hard in."

De politie kreeg rond woensdag 20.00 uur een melding van mishandeling in een woning aan de Heerestraat. Het levenloze lichaam van een vrouw werd binnen gevonden. Agenten zochten daarna de omgeving af op zoek naar de dader. Hij was gevlucht naar het station, waarna een schietpartij ontstond. De agent kwam daarbij om het leven. Een 22-jarige vrouwelijke collega en een omstander raakten gewond. Zij zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De 25-jarige dader kon worden aangehouden. Ook hij liep verwondingen op.

Van der Zaag kon nog niets zeggen over de identiteit van het vrouwelijke slachtoffer. Volgens hem loopt het onderzoek nog volop. Ook de relatie tussen de verdachte en de vrouw is nog onduidelijk.

In verband met het onderzoek naar het lichaam in de woning aan de Heerestraat moesten de bewoners van acht woningen van het appartementengebouw de nacht in een hotel doorbrengen. Het complex is donderdagochtend nog altijd niet vrijgegeven. Volgens Van der Zaag is het onderzoek rond het station inmiddels afgerond en rijden de treinen weer.

Volgens Van der Zaag is er onder de bevolking behoefte om bijeen te komen. Op de bijeenkomst in het dorpshuis van Baflo kunnen bewoners onder meer over het incident praten met het gemeentebestuur. Hoe laat de bijeenkomst precies begint, is nog niet duidelijk.