Guardiola: "Over twee duels waren wij beter"

Trainer Pep Guardiola vindt dat zijn Barcelona een perfecte wedstrijd tegen Arsenal heeft gespeeld. Meer tevreden kon Guardiola naar eigen zeggen niet zijn. Zijn ploeg won in de achtste finale van de Champions League met 3-1 van Arsenal in Camp Nou. Eerder was de wedstrijd in Londen in een 2-1 overwinning voor Arsenal geëindigd.

"Over twee wedstrijden waren wij beter", zei Guardiola na afloop van de wedstrijd. Dat schrijft het ANP. "We hebben ervoor gezorgd dat ze geen drie of vier passes achter elkaar konden geven deze avond. Ik ben zo blij, zoals we dat allemaal zijn met onze prestatie."

Arsène Wenger van Arsenal stond meerdere keren foeterend langs de lijn. Na afloop uitte hij in de catacomben zijn ongenoegen tegen arbiter Massimo Busacca. "Ik heb hem van man tot man gezegd hoe ik over zijn beslissing denk. Gezien dit besluit zal hij zelf nooit op dit niveau hebben gevoetbald", doelend op de rode kaart die Robin van Persie ontving.

Hij noemde de rode kaart voor Van Persie na bijna een uur spelen het breekpunt van het duel. "'We hebben van een goede tegenstander verloren, maar als we met elf tegen elf waren geëindigd had ik dat kunnen accepteren. Helaas was dat niet het geval. De manier waarop we hebben verloren, maakt het moeilijk te aanvaarden", zei hij.