Cel geëist voor misbruiken vier kinderen

Tegen een 69-jarige man uit Winterswijk is dinsdag tien maanden cel geëist voor misbruik van vier minderjarige kinderen. Het Openbaar Ministerie in Zutphen eiste ook een contactverbod met minderjarige kinderen en een schadevergoeding van 2500 euro.

Volgens justitie heeft S. tussen 2003 en 2007 drie meisjes en een jongen misbruikt in zijn toenmalige woonplaats Doetinchem. De meisjes zouden tussen 6 en 10 jaar oud zijn geweest. De jongen was iets ouder. S. gaf tegenover de rechtbank in Zutphen toe in de fout te zijn gegaan. "Ik heb er heel veel spijt van. Het had niet mogen gebeuren", zei S. herhaaldelijk.

De 69-jarige werd door kinderen in zijn voormalige woonplaats ook wel 'Opa Teun' genoemd. Volgens justitie kwamen de slachtoffertjes bijna dagelijks over de vloer bij S. Het OM stelt dat de kinderen het aanvankelijk wel leuk vonden bij S. thuis, omdat ze snoepjes kregen. Ook mochten ze van S. met de computer spelen.

Nadat het misbruik vorig jaar aan het licht kwam, werd S. uit de buurt weggejaagd door buurtbewoners. Ook werd zijn auto vernield. Een dochter die bij hem in de buurt woonde, moest volgens de verdachte ook noodgedwongen verhuizen.

Ondanks het misbruik verklaarde een van de slachtoffertjes Opa Teun niet te willen verraden, omdat het zo'n aardige man was. Gedragsdeskundigen die S. onderzochten menen dat mogelijk sprake is van pedofilie. De verdachte verklaarde tegenover de rechters geen contact meer met kinderen te hebben.

De rechtbank in Zutphen doet over twee weken uitspraak.