Vier maanden cel pedofiele zangleraar

Een 48-jarige man uit Helmond moet vier maanden de cel in voor het maken van kinderporno, ontucht en aanranding. Ook mag hij in zijn huis drie jaar geen piano- of zangles geven aan minderjarigen en moet hij 450 euro schadevergoeding betalen. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch vrijdag bepaald.

De Brabander maakte tussen 2003 en vorig jaar in zijn woning stiekem opnames van de schaamstreek van zijn leerlingen. De man liet zijn leerlingen oefeningen doen door hen hun benen te laten spreiden of kniebuigingen te maken.

Hierdoor waren de schaamstreek en het decolleté van de meisjes zichtbaar voor de camera die hij in een kast had geplaatst. De rechtbank bestempelt dit als ontucht. De slachtoffers kwamen er pas veel later via de politie achter dat ze waren gefilmd.

In dezelfde periode maakte de man in zijn huis beelden van een slapend meisje, een vriendin van zijn dochter, terwijl hij haar onderbroek opzij deed en haar schaamstreek betastte. De man heeft volgens de rechtbank ernstig misbruik gemaakt van het vertrouwen van de meisjes en hun ouders.

Uit het rapport van een klinisch psycholoog blijkt dat de man een ziekelijke seksuele stoornis en een persoonlijkheidsprobleem heeft. De rechtbank beschouwt hem als licht verminderd toerekeningsvatbaar en acht het nodig dat hij twee jaar wordt behandeld.