Overleden Corey Haim ook bij Oscars genegeerd

Ook tijdens de uitreiking van de Academy Awards is er niet stilgestaan bij het overlijden van acteur Corey Haim. Het voormalig tieneridool, dat vorig jaar op 38-jarige leeftijd overleed, werd ook al genegeerd bij een andere filmceremonie.

Haim was in de jaren tachtig te zien in films als The Lost Boys, Lucas en Firstborn. Hij stierf in maart vorig jaar aan de gevolgen van een longontsteking en een hartafwijking. In januari ontbrak zijn naam in een eerbetoon aan alle in het afgelopen jaar overleden filmsterren tijdens de Screen Actors Guild Awards.

Collega-acteur Corey Feldman vond het een schande dat zijn goede vriend werd genegeerd, schrijft The Hollywood Reporter. "Ik ben er zeker van dat de Academy een wijzer besluit zal maken", zei Feldman destijds. Bij de uitreiking van de filmprijzen, die in de nacht van zondag op maandag plaatsvond, ontbrak de acteur echter wederom tijdens het jaarlijkse eerbetoon aan overleden acteurs.

The King's Speech was dit jaar de grote winnaar van de Oscars, met onder meer die voor beste film. Melissa Leo zorgde na het winnen van de prijs voor beste vrouwelijke bijrol nog voor enige opschudding. De actrice liet tijdens haar dankwoord een vloekwoord glippen. Volgens verschillende media heeft ze inmiddels haar excuses aangeboden.


Overleden Corey Haim ook bij Oscars genegeerd (Foto: Novum)