Trein zonder verwarming vast in weiland

In een weiland tussen Zaandam Kogerveld en Purmerend staat een trein vast doordat de bovenleiding naar beneden is gekomen. In de trein zijn zeshonderd mensen aanwezig. Dat zei een woordvoerster van de NS.

De trein staat op een lastige, moeilijk te bereiken plek. De reizigers moeten daarom binnenblijven, omdat er geen weg of treinstation in de buurt is. Ook kunnen bussen of taxi's de trein niet bereiken. Er is geen elektriciteit en warmte in de treinstellen door de kapotte bovenleiding. Reizigers krijgen van de brandweer eten en drinken.

Een woordvoerster van ProRail zei dat er een diesellocomotief onderweg is om de trein weg te trekken naar Zaandam. Daar kunnen de reizigers uitstappen.

Update 13.45 uur

Inmiddels is de diesellocomotief op bezoek geweest en die heeft de trein naar Zaandam gebracht. Door de kapotte bovenleiding kunnen voorlopig geen treinen rijden tussen Zaandam Kogerveld en Purmerend Overwhere. Voorlopig worden bussen ingezet. De vertraging is meer dan een uur. Spoorbeheerder ProRail verwacht dat alles rond 15.00 uur weer volgens het boekje rijdt.

Trein vast in weiland
Trein vast in weiland (Foto: ANP)