Nederlandse artiesten samen op nieuw festival

Tientallen Nederlandse artiesten staan in augustus op de planken tijdens het nieuwe festival Dutch Valley. Dat maakten de organisatoren woensdag bekend. Welke acts op het podium staan, wordt binnenkort aangekondigd tijdens een persconferentie.

De organisatoren noemen Dutch Valley 'het Lowlands van de Nederlandse artiest'. "Van Nederpop tot smartlap, van rock tot megapiraat en van après ski tot hiphop, alles komt samen tijdens dit festival", belooft de organisatie. "Alle internationale en nationale muziekstijlen en stromingen die het Nederlandse product rijk is, komen aan bod."

Dutch Valley, dat het grootste festival met artiesten en muziek van eigen bodem moet worden, vindt op 13 augustus plaats in recreatiegebied Spaarnwoude. Een week eerder is dat gebied het toneel van Dance Valley, het dance-festijn dat sinds 1995 plaatsvindt. Naast muziek worden de naar verwachting dertigduizend bezoekers van Dutch Valley getrakteerd op theater, entertainment, shows en attracties. De kaartverkoop van Dutch Valley start zaterdag.


Tientallen Nederlandse artiesten op nieuw festival (Foto: Novum)