Auto valt door dak, bestuurster dood

Een 37-jarige Australische is vanochtend plaatselijke tijd om het leven gekomen bij een bizar ongeval. De vrouw is met haar auto door het dak van een huis gevlogen. Zowel auto als huis raakten hierbij zwaar beschadigd.

De vrouw reed op een weg in Tecoma, een voorstad van Melbourne, toen ze van de weg afraakte en via het talud werd gelanceerd. Ze ramde nog een hek om uiteindelijk via het dak in de woning te landen.

De bewoner werd ruw ruw wakker geschud en haastte zich naar de gesloopte woonkamer, om daar tot de ontdekking te komen dat de toegang naar de slaapkamer van zijn zoon was geblokkeerd door puin. Bewoner Simon Rodger wilde de nog bij bewustzijn zijnde bestuurster helpen, terwijl buren probeerden een brandje in de woning te blussen. "Het was een enorme klap", vertelt Rodger. "Een uur hiervoor zaten de kinderen nog in de woonkamer te spelen. Het feit dat de bestuurster is overleden, is erg verontrustend."

Gelukkig kon de tienjarige zoon snel worden gered via een in onbruik geraakte deuropening. Hij verblijft nu samen met zijn dertienjarige zus bij een familielid. De bestuurster is na enige tijd echter overleden. Nabestaanden van het slachtoffer leggen nu massaal bloemen neer bij het huis van Rodger, waaronder ook een vriend die juist voor haar reed toen het ongeluk gebeurde.

Foto's van de ravage zijn in het bronartikel te vinden.