Clive Owen schrok van script verkrachtingsfilm

Clive Owen is erg geschrokken van het scenario van zijn nieuwe film Trust. In de film papt een oudere man via internet aan met een 14-jarig meisje, om haar daarna naar een hotelkamer te lokken om seks met haar te hebben. Owen heeft zelf twee dochters, waarvan de oudste zich onlangs registreerde op Facebook.

"Ik vond het idee op zich zeer verontrustend", zegt de 45-jarige acteur, die in de film de vader van het meisje speelt. "Als zoiets met je dochter gebeurt, is dat volgens mij vergelijkbaar met een sterfgeval. Ik denk dat niemand daar ooit helemaal overheen raakt."

De film wordt geregisseerd door Friends-acteur David Schwimmer, die vooral bekend is van komische films en tv-series. Via zijn werk als bestuurslid van de Rape Foundation kwam hij op het scenario. Ook voor hem is het zware kost, en hij verbaasde zich over hoe 'normaal' de meeste mannen zijn die kinderen verkrachten.

"De meeste van die mannen zijn getrouwd en hebben gezinnen", zegt de 43-jarige Schwimmer. "Het is veel enger dan de ouwe viezerik met een beetje vettig haar die je in de meeste films ziet, die eenzaam is of nog bij mama woont. In werkelijkheid zijn het leraren, priesters en kinderartsen."

Het is nog niet bekend wanneer Trust in première gaat.