Familie Holloway gelooft Joran niet

De advocaat van de moeder van Natalee Holloway gelooft niet dat Joran van der Sloot de familie van het op Aruba verdwenen meisje oplichtte om ze terug te pakken. Dat zei raadsman John Kelly in de Amerikaanse ontbijtshow Today.

Van der Sloot zei in een maandag uitgezonden interview, dat ook in de VS te zien was, dat hij de familie van Holloway een hak wilde zetten en ze geld liet betalen in ruil voor informatie over de locatie van het lichaam van de Amerikaanse tiener. "Haar ouders maken me al vijf jaar het leven zuur. Toen ze me aanboden te betalen voor de vindplaats van het meisje, dacht ik: waarom niet? Daar heb ik nu spijt van."

De Nederlander schildert zichzelf volgens de advocaat altijd af als het slachtoffer. "Hij is altijd op zoek naar aandacht. Hij wordt altijd verkeerd begrepen en op een dag gaat hij absoluut de waarheid vertellen", stak Kelly de draak met Van der Sloot, meldt CNN. "Hij is een pathologische leugenaar."

Volgens de advocaat werd vanuit de Holloways geen contact met Van der Sloot opgenomen, zoals de Nederlander beweert, maar was het juist andersom. "We wisten dat hij zou liegen en zich schuldig zou maken aan oplichting."