Wakker Dier zoekt hulp van boer

In de strijd tegen de zogenoemde kiloknallers hoopt Wakker Dier in de boeren een bondgenoot te vinden. De stichting roept boeren op zelf een radiospot in te spreken.

Boeren en stichtingen die ageren tegen de bio-industrie leven vaak op gespannen voet met elkaar, maar Wakker Dier zegt een duidelijk gezamenlijk belang met boeren te zien. "De extreem lage vleesprijzen worden door supermarkten zo veel mogelijk afgewenteld op de rest van de keten. De boeren zitten onderaan en krijgen de klappen."

Alleen de goedkoopst producerende boer kan volgens Wakker Dier het hoofd boven water houden. Maar de prijsbesparingen zouden vaak ten koste van de dieren gaan.

Zowel boeren als dieren hebben volgens de stichting dus belang bij een radiospot die zich tegen de kiloknaller uitspreekt. De winnende spot is in het najaar minstens honderd keer op de landelijke radio te horen.

Een woordvoerder van de werkgeversorganisatie voor boerenbedrijven LTO weet niet meteen wat hij van de actie moet denken. "Daarvoor moet ik eerst even een rondje bellen."