Explosies van vreugde in Spaanse steden

In steden als Madrid, Barcelona, Sevilla en Zaragoza zijn de Spanjaarden in de nacht van zondag op maandag massaal de straat opgegaan om de wereldtitel van het nationale voetbalteam te vieren. Onder de tienduizenden mensen die de zege vierden in het centrum van Barcelona waren volgens de krant El País ook een aantal Nederlanders en immigranten.

De nationalistische Catalanen hebben de reputatie weinig op te hebben met het Spaanse elftal. Toch waren er 75.000 mensen naar de boulevard Maria Cristina gekomen om via een groot scherm de wedstrijd tegen Nederland te volgen. Op de boulevard liepen veel supporters in rode shirts van het nationale team of in het blauwrood van Barcelona, aldus de Catalaanse krant El Periódico.

In Madrid waren circa 250.000 mensen naar het stadscentrum gekomen om de wedstrijd op grote schermen te kunnen volgen. Na afloop van de wedstrijd reden tal van automobilisten luid toeterend door de straten van de hoofdstad en stonden er lange rijen mensen voor de kiosken met drank en ijsjes.