Oranjefans druipen teleurgesteld af

Oranjefans die de wedstrijd van het Nederlands elftal in een grote stad hebben gekeken druipen kort na het duel teleurgesteld af. Het Museumplein in Amsterdam, dat tijdens de wedstrijd afgeladen vol stond met vele tienduizenden fans, loopt langzaamaan leeg. Ook in andere steden is de deceptie te merken en keren supporters teleurgesteld huiswaarts.

Voorafgaand aan de wedstrijd kleurden de grote steden oranje. Het was er druk, maar gezellig. In Amsterdam was het zelfs zo druk, dat mensen die nog onderweg waren om de wedstrijd in de hoofdstad te bekijken aan het begin van de avond het advies kregen rechtsomkeert te maken.

In Den Haag is het nog erg druk op de straten. "Het is de hele tijd rustig gebleven. We gaan ervan uit dat dat zo blijft en dat de mensen nu naar huis gaan om het verlies te verwerken", vertelt een politiewoordvoerder.

In Rotterdam trekken rond 23.15 uur al veel mensen richting het openbaar vervoer, meldt de politie in deze stad. "Er lopen grote groepen mensen weg. Het is druk en hoe het afloopt, is nog even de vraag." Behalve een vechtpartij in de binnenstad waarbij drie aanhoudingen werden verricht zijn er vooralsnog geen grote incidenten gebeurd in de Maasstad.

Ook in Amsterdam is het rustig gebleven. Heel bijzondere incidenten hebben zich ook hier niet voorgedaan. Of er veel aanhoudingen zijn verricht, weet een politiewoordvoerder niet. "Maar er worden elke zondagavond mensen gearresteerd in Amsterdam." Ook in Amsterdam druipen al veel mensen teleurgesteld af en trekken richting het Centraal Station. Om de stroom mensen die de trein willen pakken in Amsterdam goed te kunnen reguleren, werd al tijdens de wedstrijd de middelste brug op het Stationsplein afgesloten.