Bekentenis Van der Sloot geldig verklaard

De bekentenis van Joran van der Sloot dat hij de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores heeft vermoord is geldig verklaard. Een Peruaanse rechter heeft een motie van de verdediging van Joran om de bekentenis ongeldig te verklaren afgewezen.

De Peruaanse advocaat van Van der Sloot Maximo Altez had eerder gezegd dat de bekentenis volgens hem ongeldig is, omdat Van der Sloot tijdens zijn verhoor werd bijgestaan door een advocaat die hem door de staat was toegewezen. Deze advocaat zou veel te veel op de hand van de politie zijn geweest. De rechter gaat hier echter niet in mee.

Van der Sloot zit vast in Peru voor de moord op Flores. Ook wordt hij verdacht van beroving. Hij zou Flores hebben ontmoet tijdens het pokeren in een casino. Joran is ook altijd nog de enige verdachte in de verdwijning van de Amerikaanse tiener Natalee Holloway op Aruba in 2005.

Van der Sloot ontkent nu dat hij Flores heeft vermoord. Hij zegt dat hij de bekentenis heeft afgelegd onder dwang.

De advocaat van Joran is van plan in hoger beroep te gaan tegen de afwijzing. Als Van der Sloot wordt veroordeeld, dan kan hij een gevangenisstraf van tussen de vijftien en 35 jaar tegemoet zien.